Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor

Tuesday, January 26, 2010


ANDA PENGGUNA KAD KREDIT ??

MENGAPA BAYAR LEBIH (18% SETAHUN) ??
MASALAH PEMBAYARAN KAD KREDIT ??
INGIN KELUARKAN CASH DARI KAD KREDIT ??

TAHUKAH ANDA ??

INTEREST KAD KREDIT BOLEH DI KURANGKAN KE

6.5% - 14% SETAHUN !!

BAYARAN BULANAN BOLEH DI KURANGKAN !!
BOLEH AMBIK CASH TANPA DAILY INTEREST !!

BAGAIMANA ???

CONVERTKAN KEPADA EPP PLAN
ATAU 0% Installment Plan



BAGAIMANA ???

ISIKAN EMAIL ANDA DI BAWAH !!
1 EMAIL PENERANGAN AKAN DI HANTAR KEPADA ANDA !!

SOALAN LAZIM

Sunday, December 6, 2009



Soalan Lazim Ditanya
Di bawah adalah di antara soalan-soalan lazim yang di tanyakan kepada kami. Untuk kemudahan semua saya paparkan di sini.

1. Siapakah Esave Marketing
Merupakan agen perunding perniagaan untuk penyelesaian hutang kad kredit dan pengurusan wang peribadi. Esave adalah wakil perunding cara bebas dan tidak mewakili mana-mana badan kewangan atau institusi kewangan. Esave hanya menawarkan khidmat runding cara untuk penyelesaian hutang kad kredit.

2. Siapa boleh memohon Plan 0% Interest ini?
Plan 0% Interest ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang mempunyai kad kredit dari bank-bank yang ada di Malaysia. Antara syarat utama kad kredit pemohon mestilah AKTIF. Pemohon yang mempunyai kad kredit yang di BLOK tidak di terima. Walau bagaimana pun pemohon boleh menghubungi pihak bank dan minta pelepasan status BLOK. Plan ini amat sesuai untuk pemohon yang penggunaan kad kreditnya tidak lebih 80% dari had kredit kad. Bagi yang telah EXCEED kad kredit limit perlu membuat bayaran tunai untuk one time fee permohonan.

3. Bagaimana Untuk Memohon ?
Untuk memohon anda perlu menghubungi agen kami atau menghantar email kepada agen kami bersama butiran seperti jumlah hutang setiap kad kredit, had limit setiap kad kredit dan nama bank bagi setiap kad kredit. Pihak kami akan membuat kiraan dan saranan awal samada anda boleh memohon Plan 0% Interest yang di tawarkan. Jika anda layak anda boleh datang ke pejabat transaksi untuk proses transaksi dan penyelesaian kad kredit anda.

4. Apa yang perlu di bawa semasa proses transaksi?
Pemohon sendiri mesti hadir semasa transaksi dan tidak boleh guna wakil. Pengesahan identiti pemohon sendiri dengan bank diperlukan untuk proses transaksi. Pemohon hanya perlu bawa kad pengenalan dan semua kad kredit yang ingin di tukarkan ke Plan 0% Interest.

5. Berapa lama tempoh kelulusan?
Biasanya ia mengambil masa antara 20 minit hingga 50 minit. Bergantung kepada berapa ramai pemohon.

6. Bayaran bulan di bayar kepada siapa?
Pemohon perlu membayar bayaran bulan kepada bank yang mereka berhutang. Jika pemohon memohon Plan 0% Interest untuk kad kredit Maybank maka pemohon perlu membayar kepada Maybank. Tetapi kali ini hutang pemohon telah di tukarkan kepada Easy Payment Plan (EPP) - maksudnya plan bayaran mudah di mana hutang pemohon telah diagihkan untuk beberapa bulan yang dipohon.

7. Ada tak caj-caj tersembunyi?
Tiada caj yang tersembunyi. Apa yang ada ialah One Time fee yang dikenakan oleh bank. Lihat pada jadual FEE CHARGE.

8. Adakah proses ini selamat?
Ya proses ini adalah selamat. Tugas kami cuma menukarkan hutang yang anda sedia ada kepada EPP (Plan 0% Interest). Hutang anda masih dengan bank yang sama dan anda perlu bayar kepada bank yang sama. Cuma yang lainnya anda telah mengaktif Plan 0% Interest yang lebih menjimatkan dan tiada interest lagi untuk kad kredit anda.

9. Apa kelebihan plan EPP ?
Dapat mengurangkan interest yg di kenakan pada pengguna kad kredit, Sebelum plan EPP anda terpaksa membayar 18% interest setahun atau 1.5% sebulan. Setelah mengaktifkan plan EPP, Anda tidak perlu membayar lagi interest kad kredit anda atau 0% interest. One Time Fee yg di charge ke kad kredit anda adalah nilai interest yg telah anda bayar, Kesimpulannya Anda telah bayar interest dan aktifkan plan 0% interest atau EPP.

10. Bolehkah saya buat plan EPP jika kad kena blok (temporary blok) dan sudah 3 bulan tak bayar ?
Boleh3 tapi anda kena aktifkan dulu kad tersebut dgn membayar minimum payment (3 bln tertunggak). Jika tak mampu bayar 3 bln, boleh datang pejabat utk perbincangan lanjut TAPI pastikan kad anda boleh di aktifkan jika pembayaran di buat.

11. Setelah convert kepada EPP adakah kad saya masih boleh di gunakan lagi ??
Kad anda masih aktif dan boleh digunakan lagi TAPI amount available akan berubah, Amount available akan bertambah bila anda mula membayar bayaran bulanan setiap bulan. Contoh Limit 10000, outstanding 8000, available 2000, Convert utk 2 tahun = 18% = 1800, Bayaran bulanan 208, Setelah convert available balance yg tinggal hanya 200, Apabila anda mula membayar bayaran bulanan sebanyak 208, Available balance akan bertambah 200 + 208 = 408, Kesimpulannya available (balance yg buleh guna) akan bertambah setiap bulan, Di nasihatkan tidak lagi mengguna kad kredit tersebut sehingga hutang kad selesai.


12. Fee charge setiap bank berbeza, Adakah cara utk mengurangkannya ??
Ada. Convertkan kad kredit dari bank yg paling rendah fee chargenya. Bank yg paling rendah ialah RHB dan EON, (refer jadual fee charge). Contoh customer ada kad kredit dari CiTiBANK dgn fee charge 32% utk 3 thn (sgt tinggi berbanding bank lain). Jadi anda boleh Apply kad baru dari bank yg paling rendah fee chargenya. Selepas itu convertkan kepada EPP, Oleh kerana kad baru anda akan dapat cash kerana tiada outstanding, cash tadi di gunakan utk membayar kad citibank, Kesimpulannya anda telah tutup kad citibank dan buat EPP utk kad yg lebih rendah fee chargenya. Plan ini sesuai utk mereka yg masih clear nama / belum ada criss / blacklist.






BERMINAT !!
SILA SMS / EMAIL

019-3304312
(suhaimi)
esave1922@yahoo.com

PELUANG KERJAYA

ESAVE MARKETING SDN BHD

Peluang kerjaya sebagai agen esave marketing.
7 jenis Bonus menanti anda.
Tiada target = dapat customer dapat income. Anda tentukan pendapatan anda.
Pilihan di tangan anda !!!

AGEN PART TIME / FULL TIME
(Yuran tahunan RM300)



SKOP KERJA
Cari customer yg nak buat epp atau 0% interst rate plan.
Cara bagaimana ??.. terpulang pada anda.. buat iklan ker.. cari kawan2 ker.. buat survey ker...

BONUS 1
Personal sales comission
Plan 1 tahun = 2%
Plan 2 tahun = 4%
Plan 3 tahun = 4.6%


BONUS 2
Jika cari downline akan dapat 50% dari downline personal sales
*** tapi hanya utk 30,000 pertama sahaja.

BONUS 3
Yuran tahunan akan dapat 50/50 = 50% companay - 50% upline
contoh
1 downline bayar rm300… 150 akan dapat kepada upline
5 downline bayar rm1500… 750 akan dapat kepada upline.

BONUS 4
Bonus jika downline memperbaharui yuran tahunan..
contoh
10 downline bayar 3000 utk yuran tahunan
upline akan dapat 1500

BONUS 5
Overiding bonus 10% from total downline income
Contoh
Downline income = rm1000
10% x rm1000 = rm100

BONUS 6
Bonus group sales
1million = 1%
2million = 2%
3million = 3%
*** tapi personal sales mesti achieve rm30,000

BONUS 7
Quarterly sales bonus company pool
Personal sales mesti achieve rm300,000
0.1% of quarterly company sales



SMART AGENCY



Peluang kerjaya sebagai agen SMART agency. 4
jenis Bonus menanti anda.
Tiada target = dapat customer dapat income. Anda tentukan pendapatan anda.
Pilihan di tangan anda !!!

AGEN PART TIME / FULL TIME
(Yuran RM100 - Sekali bayar sahaja)

. ** Percuma name card utk agen baru daftar.

SKOP KERJA
Cari customer yg nak buat epp atau 0% interst rate plan.
Cara bagaimana ??.. terpulang pada anda.. buat iklan ker.. cari kawan2 ker.. buat survey ker...

BONUS 1
Personal sales comission
Plan 1 tahun = 2%
Plan 2 tahun = 4.5%
Plan 3 tahun = 5.5%


BONUS 2
Yuran akan dapat 50/50 = 50% companay - 50% upline
contoh
1 downline bayar rm100… 50 akan dapat kepada upline
5 downline bayar rm500… 250 akan dapat kepada upline.


BONUS 3
Overiding bonus 0.5% from total sales downline
Contoh
Downline = rm10000 sales
0.5% x rm10000 = rm50
(** tak buat kerja pun dapat income )

BONUS 4
Bonus group sales ( group sales achieve 500k )
500k = 1%
1 m = 2%





BERMINAT !!

CALL / SMS / EMAIL



019-3304312
esave1922@yahoo.com
Suhaimi (Agen code - A1922)

Esave marketing sdn bhd
SMART Agency (Agen code -KL00 0002)

COMPANY PROFILE



E SAVE MARKETING (PG 0210006-H)

Esave marketing adalah sebuah syarikat yg menawarkan khidmat nasihat dalam
pengurusan kad kredit. Kebanyakan pengguna kad kredit di belenggu beban hutang kad dan
tidak tahu bagaimana utk menguruskan hutang tersebut. Esave tidak menawarkan pinjaman.
Esave bukan syarikat pinjaman dan hanya tawarkan khidmat nasihat.
** Ini bukan laman web syarikat
Start business at 19 November 2007.

BRANCH ESAVE

ESAVE HQ (BUTTERWORTH, PENANG )
Taman Aman jaya


KUALA LUMPUR BRANCH
Wangsa maju, Setapak


SG PETANI BRANCH
Lagenda Heights


ALOR STAR BRANCH
Kompleks,
Sultan Abdul Hamid


PENANG BRANCH (1)
Vantage Point, Jalan Lenggong,


PENANG BRANCH (2)
E-Gate Lebuh Tunku Kudin 2


KULIM BRANCH
Taman Keranji

BUKIT MERTAJAM BRANCH
Taman Bayu Mutiara,
MK 11 Bukit Tengah,



(SMART AGENCY MARKETING)
SUBANG JAYA BRANCH
No 47c Jalan SS15/4
47500 Subang Jaya Selangor
** (Berhadapan dgn taylor business school)



salah sebuah ofis esave

BERMINAT !!

SILA SMS / EMAIL

019-3304312
(suhaimi)
esave1922@yahoo.com

PENGIRAAN

CONTOH PENGIRAAN

** Installment Amount = Swipe Amount
** Settlement Amount = Outstanding yg nak di settlekan

Formula
Swipe Amount = Outstanding / (100% - fee charge)

Swipe Amount = 100% / fee charge x Available balance

Settlement Amount = Swipe Amount x (100% - fee charge)

Monthly payment = Swipe Amount / month

*** Swipe Amount tidak lebih dari Credit limit



Contoh 1 (Convert utk plan 3 tahun, fee charge = 20%)

Limit = 10000
Outstanding = 8000
Available = 2000


Swipe Amount = 8000 / (100% - 20% )
Swipe Amount = 8000 / 0.8
Swipe Amount = 10000

Monthly Payment = 10000 / 36
Monthly Payment = RM 277.78

Contoh 2 (Convert utk plan 3 tahun, fee charge = 20%)

Limit = 10000
Outstanding = 9000
Available = 1000

Settlement Amount = 10000 x (100% - 20%)
Settlement Amount = 10000 x 0.8
Settlement Amount = 8000

** Settlement Amount hanya 8000 , tidak cukup utk settle semua outstanding iaitu 9000, jadi customer perlu top up atau bayar dulu kad kredit sebanyak 1000 utk convertkan semua limit. Atau customer boleh convertkan hanya sebahagian credit limit.

Monthly Payment = 10000 / 36
Monthly Payment = RM 277.78

Contoh 3 (Convert hanya sebahagaian amount. Plan 3 tahun fee, charge 20%)

Limit = 10000
Outstanding = 9000
Available = 1000


Swipe Amount = 100 / 20 x Available
Swipe Amount = 100 / 20 x 1000
Swipe Amount = 5 x 1000
Swipe Amount = 5000

Monthly payment = 5000 / 36
Monthly payment = 138.89

Settlement Amount = 5000 x (100% - 20%)
Settlement Amount = 5000 x 0.8
Settlement Amount = 4000

** Outstanding 9000 - 4000 = 5000 Outstanding balance selepas convert
** Hanya Amount 5000 telah di tukar kepada ezy payment plan dgn bayaran bulanan 138.89


Statement bulan pertama

Outstanding = 5000 (Outstanding 9000 - Settlement 4000)
epp plan 1/36 = 138.89
Total outstanding = 5138.89
Minimum payment = 256.95
Bayaran = 260
Available balance = 260

Statement bulan kedua

Outstanding = 4878.89
Interest 1.5% = 73.18
epp plan 2/36 = 138.89
Total outstanding = 5090.96
Minimum payment = 254.54
Bayaran = 260
Available balance = 446.82

Statement bulan ketiga

Outstanding = 4830.96
Interest 1.5% = 72.46
epp plan 3/36 = 138.89
Total outstanding = 5042.31
Minimum payment = 252.12
Bayaran = 260
Available balance = 634.36

Statement bulan ke empat

Outstanding = 4782.31
Interest 1.5% = 71.73
epp plan 4/36 = 138.89
Total outstanding = 4992.72
Minimum payment = 249.63
Bayaran = 250
Available balance = 812.63

Statement bulan ke lima

Outstanding = 4742.72
Interest 1.5% = 71.14
epp plan 5/36 = 138.89
Total outstanding = 4952.75
Minimum payment = 247.63
Bayaran = 250
Available balance = 991.49

Statement bulan ke enam

Outstanding = 4702.75
Interest 1.5% = 70.54
epp plan 6/36 = 138.89
Total outstanding = 4912.18
Minimum payment = 245.60
Bayaran = 250
Available balance = 1171.16

*** Selepas bulan ke enam, available balance = 1171.16, jadi anda boleh convert sebahagian lagi amount yang tinggal.

Limit = 10000
Outstanding = 4662.18 + 4166.66 (epp plan) = 8828.84
Available = 1171.16

** Untuk settlekan outstanding 4662.18 kita akan swipe amount 5827.72.
Swipe Amount = Outstanding / (100% -20%)
Swipe Amount = 4662.18 / 0.8
Swipe Amount = 5827.72


Monthly payment = 5827.72 / 36
monthly payment = 162

Statement bulan ke tujuh

Outstanding = 0
Interest 1.5% = 0
epp plan 7/36 = 138.89
epp plan kedua 1/36 = 162
Total outstanding = 300.89
Minimum payment = 50
Bayaran = 300.89
Available balance = 306.51

Statement bulan ke lapan

Outstanding = 0
Interest 1.5% = 0
epp plan 8/36 = 138.89
epp plan kedua 2/36 = 162
Total outstanding = 300.89
Minimum payment = 50
Bayaran = 300.89
Available balance = 607.40

** Jika anda bayar amount 300.89 setiap bulan. Hutang kad kredit anda akan selesai dalam masa 3 tahun,

BERMINAT !!
SILA SMS / EMAIL

019-3304312
(suhaimi)
esave1922@yahoo.com

EZY PAYMENT PLAN


ANDA PENGGUNA KAD KREDIT ??

MENGAPA BAYAR LEBIH (18% SETAHUN) ??


MASALAH PEMBAYARAN KAD KREDIT ??


INGIN KELUARKAN CASH DARI KAD KREDIT ??



TAHUKAH ANDA ??


INTEREST KAD KREDIT BOLEH DI KURANGKAN KE



6.5% - 14% SETAHUN !!



BAYARAN BULANAN BOLEH DI KURANGKAN !!



BOLEH AMBIL CASH TANPA DAILY INTEREST !!



BAGAIMANA ???


CONVERTKAN KEPADA EPP PLAN


ATAU 0% INTEREST RATE


BACA KETERANGAN DI BAWAH INI


_________________________________________________________

APA PLAN 0% INTEREST RATE / EZY PAYMENT PLAN (EPP) ?
Ialah satu kaedah pembayaran melalui kad kredit dgn kadar 0% interest rate.
Contoh :-
Ali beli barang yg bernilai RM2000 dan ingin membayarnya secara EPP selama 2 tahun. Jadi RM2000 / 24 = RM83.33 sebulan.
RM83.33 akan di charge ke kad kredit Ali setiap bulan selama 2 tahun. Nilai akhir bayaran ialah rm2000 dan bermakna tiada charge yg dikenakan atau 0% interest..



_________________________________________________________
KAD KREDIT
Kad kredit atau kad hutang ialah satu kemudahan yg diberikan oleh bank kepada penggunanya.. Dgn kata lain kita pinjam duit bank utk kegunaan kita.. bank akan kenakan 18% interest utk setahun ke atas amount yg kita gunakan.. pengguna dibenar membayar nilai minumum dari kad kredit iaitu 5% dari outstanding setiap bulan..


Contoh :-
Kad limit : 10000 ( bank yg akan ofer limit - biasa bergantung kepada gaji )
Outstanding : 8000 ( amount yg telah di gunakan oleh pengguna )
Available balance : 2000 (amount yg boleh digunakan )
Bayaran bulanan : 5% dari 8000 = 400 sebulan (lebih kurang)
8000 - 400 = 7600 akan di kenakan 18% interest setahun atau 1.5% sebulan. 7600 x 1.5% = rm114 interest sebulan (lebih kurang) kalau setiap bulan hanya bayar minimum payment.. akan mengambil masa yg lama utk selesaikan hutang kad kredit.. jika bayar minimum payment dan gunakan semula kad - hutang kad tak kan habis2 kerana kita hanya membayar interest sahaja..
RENUNGKAN !!!


_________________________________________________________


BAGAIMANA SELESAIKAN HUTANG KAD KREDIT
1 - Bayar semua amount (kira selesailah - kalau ada duit lebih lah)
2 - Bayar minimum payment dan jangan gunakan kad itu lagi.. 15% - 18% interest (lebih kurang)
3 - Tukar kan kepada ezy payment plan (EPP) atau 0% interest- bagaimana??? Ape syarat ?? Kelebihan ??

_______________________________________________________




SYARAT UTAMA
1 - Kad kredit masih AKTIF
2 - Temporary block. (Boleh buat tapi kena actifkan kad dulu)

_________________________________________________________



KELEBIHAN
1 - Mengurangkan beban hutang
2 - Mengurangkan interest 18% ke
0%
3 - Selesaikan masalah hutang
4 - Pengurusan kad kredit

_________________________________________________________

BAGAIMANA KONSEP EZY PAYMENT PLAN ??

1 - Sebelum convert

(Andaikan penggunaan kad kredit ialah 10k)

Pengguna perlu bayar minimum payment 5% dari outstanding = RM500.
Balance 10000 - 500 = 9500 akan di kenakan interest 1.5% sebulan atau
18% setahun = 9500 x 1.5% = 142.50 sebulan. Jika bayar minimum payment
akan ambil masa 7-8 tahun baru selesai hutang kad kredit. Hutang anda dalam lingkungan 10,000. Rekod kurang baik dgn bank sebab hutang dah banyak.

2 - Proses convert e
pengguna kad kredit tukarkan hutang kad kepada 0% interest plan.
contoh 10000 tukarkan kepada plan 3 tahun
10000 / 36 = 278 sebulan selama 3 tahun.
Pengguna bayar 1 time fee dari amount yg nak di tukarkan kepada
EPP plan. Contoh, fee = 20% x 10000 = 2000. Bayar melalui available balance
atau bayar cash. Dgn kata lain.. Bayar kami upah, kami akan tukarkan hutang
anda jadi 0% interest.

3 - Selepas convert

Pengguna perlu bayar RM278 sebulan atau pengguna boleh bayar
minimum payment iaitu 5% dari outstanding = 5% x 278 = 13.90 atau min RM50.
Jika bayar minimum payment, balance akan kena 1.5% interest dari bank.
Contoh 278 - 50 = 228 x 1.5% = 3.42 sahaja. Hutang atau outstanding dalam lingkungan 278 sebulan sahaja. Rekod baik dgn bank sebab hutang hanya sedikit
sahaja. Jika bayar 278 sebulan akan ambil masa 3 tahun sahaja utk selesaikan
hutang kad kredit.


_________________________________________________________
APA PERLU DI BAWA SEMASA PROCES EPP
1 - Bawa diri anda
2 - Kad pengenalan
3 - Kad kredit

_________________________________________________________
CONTOH EPP STATEMENT








_________________________________________________________

JANGAN TUNGGU LAGI !!!


BERMINAT !!



SILA SMS / EMAIL



019-3304312

(suhaimi)
agen code - A1922
esave1922@yahoo.com